На боці Росії проти України воюють 514 тисяч солдатів - ГУР

На боці Росії проти України воюють 514 тисяч солдатів - ГУР

Укрінформ
На даний момент на боці Російської Федерації проти України воюють 514 тисяч солдатів.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю The Economist сказав заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Вадим Скібіцький. 

За його словами, нині на боці російських військ воюють 514 тисяч солдатів.

Минулого місяця верховний головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО у Європі генерал Крістофер Каволі оцінював загальну кількість російських солдатів, які воюють проти України, в 470 тисяч.

Скібіцький додав, що російське північне угруповання, яке базується на кордоні з Харківщиною, наразі налічує 35 тисяч військовослужбовців, але РФ має намір збільшити його до 50 –70 тисяч.

Читайте також: Росія планує задіяти у травні план із дестабілізації України - Скібіцький

За його словами, цього недостатньо для операції із захоплення великого міста.

«Швидка операція для входу та виходу: можливо. Але операція зі взяття Харкова чи навіть Сум – це інша справа. Росіяни це знають. І ми це знаємо», - зазначив він.

Заступник начальника ГУР МО припускає, що основний наступ росіян може відбутися «наприкінці травня або на початку червня».

Скібіцький додав, що часові рамки цього потенційного наступу залежать від міцності української оборони у Донецькій області.

Як повідомлялося, раніше в Інституті вивчення війни заявили, що загроза можливої наступальної операції РФ на Харків змушує виділяти додаткові сили і засоби для його оборони, водночас російська армія не має сил, необхідних для захоплення міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-