Євлаш: F-16 успішно співпрацюватимуть в небі з українськими Су-27 і МіГ-29

Євлаш: F-16 успішно співпрацюватимуть в небі з українськими Су-27 і МіГ-29

Укрінформ
Українські літаки радянського зразка зможуть ефективно співпрацювати з наданими літаками F-16, такий досвід спільного застосування вже є.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

«Абсолютно зможуть. Раніше вже були навчання і в 2000-х роках, коли разом з нашими іноземними партнерами вже прилітали в Україну F-16, і під час міжнародних навчань виконували спільні маневри разом із Су-27, МіГ-29, досить успішно це було поєднано, досить ефективно», - запевнив Євлаш.

Він відзначив, що хотілося б якомога швидше переозброїти весь повітряний парк машин в Україні, це було б ефективніше в обслуговуванні та застосуванні, однак зараз необхідно виходити з того, що є.

Читайте також: Не можемо розголошувати точну дату, коли з’являться F-16 - Повітряні сили

Як повідомляв Укрінформ, Повітряні сили не можуть розголошувати точну дату, коли в Україні з’являться винищувачі F-16. У публічному просторі є інформація, нібито вони з’являться у червні, однак ПС чекають, коли вони офіційно «зайдуть», і лише тоді зможуть повідомити, що ці літаки є на озброєнні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-