РФ спробує просунутись до надходження в Україну військової допомоги - експерт

РФ спробує просунутись до надходження в Україну військової допомоги - експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Російські військові у найближчий час намагатимуться якомога швидше просунутися вперед до того, як в Україну надійдуть нові поставки військової допомоги від Сполучених Штатів.

Про це заявив в інтерв’ю Укрінформу бригадний генерал австрійської армії у відставці, нині президент Центру стратегічного аналізу (CSA) Вальтер Файхтінгер.

"Тепер дуже напружена ситуація, тому що, з одного боку, Україна, звичайно, відчуває певний дефіцит поставок. Крики про допомогу не можна ігнорувати, і вони лунають уже кілька місяців", - прокоментував Файхтінгер ситуацію на полі бою.

За його словами, протиповітряна оборона України значно перевантажена, передусім через величезну територію та велику кількість міст і центрів, які потребують захисту. "Саме тому російські повітряні удари знову і знову досягають цілі та завдають великої шкоди. Російська сторона намагається використати поточну вразливу фазу для власних успіхів", - вважає експерт.

Він вказав на те, що ситуація "стає все більш напруженою, оскільки американська сторона пообіцяла надати більше зброї та боєприпасів".

"І Росія чудово розуміє, що її армії буде набагато-набагато важче, як тільки ці системи надійдуть. Тому російська сторона тепер відчуває великий тиск часу – щоб швидко просунутися вперед до того, як ці системи прибудуть", - переконаний очільник віденського аналітичного центру.

Він прогнозує посилення бойових дій найближчим часом, "тому що Росія хоче скористатися цим моментом вразливості, а Україна бажає запобігти або обмежити це".

При цьому, на стратегічному рівні домінувальною метою для Росії є "подальше послаблення України та обмеження її спроможностей". І саме тому вона проводить цілеспрямовані повітряні удари в український тил, "щоб завдати довготривалої шкоди та деморалізувати населення".

Що стосується оперативної обстановки на фронті, то, як вважає австрійський військовий експерт, "схоже, російські війська намагаються захопити весь Донбас і на півночі просунутися у напрямку Харкова".

"Тобто я розумію, що до Харкова ще далеко, але очевидно, що основна увага зосереджується тепер на північний схід. Водночас вони намагаються просунутися в різних точках, щоб створити найкращі вихідні позиції для подальшого наступу", - сказав Файхтінгер.

Читайте також: Для західних експертів стало несподіванкою, як воює українська армія - австрійський генерал

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Конгрес США ухвалив, а президент Байден підписав закон щодо потреб національної безпеки Сполучених Штатів, який передбачає понад $60 млрд у якості підтримки України. Згодом Пентагон оголосив про виділення пакета за президентськими повноваженнями сумою $1 млрд. У п’ятницю міністр оборони США Ллойд Остін оголосив рекордно великий пакет на $6 млрд за Ініціативою сприяння безпеці України (USAI).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-