Проєктом «Хочу жить» успішно скористалися понад 260 російських військових - Юсов

Проєктом «Хочу жить» успішно скористалися понад 260 російських військових - Юсов

Ексклюзив
Укрінформ
На сьогодні надійшло понад 35 тисяч заявок на проєкт “Хочу жить” переважно від діючих російських військовослужбовців. 260 осіб уже скористалися ним.

Про це сказав у коментарі кореспондентові Укрінформу представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

“Вже надійшло понад 35 тисяч заявок на проєкт. Переважно від діючих російських військових, а також людей, які можуть опинитись у російській армії та хочуть застрахувати себе, не бажаючи брати участь у загарбницькій війні та не стати воєнними злочинцями. На сьогодні понад 260 російських військовослужбовців різних звань уже скористались успішно проєктом. Усі вони перейшли лінію фронту і знаходяться у безпеці під захистом держави Україна та міжнародного права”, - зазначив він.

Читайте також: ГУР: Росія скуповує та створює Телеграм-канали для розхитування ситуації в Україні

Юсов зауважив, що більшість хочуть після завершення бойових дій повертатись на Батьківщину і для уникнення проблем у майбутньому із законом вони обліковуються як ті, що захоплені в полон, і не позначаються такими, що добровільно перейшли чи здались.

Водночас Юсов зауважив, що є такі, хто не бажає повертатись на територію РФ. “Така опція також присутня. Україна гарантує таку можливість“, - наголосив представник розвідки.

За його словами, після успішної реалізації проєкту “Хочу жить” створена ціла низка проєктів, зокрема, “Хочу найти”, які зорієнтовані як на російських військовослужбовців, так і на їх родини.

Оскільки держава-агресор, путінський режим приховують реальні дані втрат, про полонених, тих, що зникли безвісти, про загиблих окупантів на території України, держава Україна зі свого боку надає таку інформацію. Україна реалізує через Координаційний штаб цілу низку подібних проєктів, які насамперед мають гуманітарний характер.

Завдання цих проєктів - урятувати життя людей: як громадян РФ, які не бажають ставати воєнними злочинцями, так і українських цивільних. Є гарячі лінії, на які можуть звертатись родичі російських військовослужбовців для того, щоб знайти своїх близьких на території України, поінформував Юсов.

Читайте також: Мобілізація і не тільки: Юсов розповів, на що спрямує РФ свої інформатаки

Як повідомлялось, примусово "мобілізовані" до збройних сил РФ чи Білорусі жителі тимчасово окупованого Криму, які є громадянами України, можуть добровільно здатися в полон. Для цього їм треба звернутися до єдиного центру прийому звернень "Хочу Жить".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-