Ситуація на Харківщині наразі схожа на імітацію широкомасштабного наступу - ЦПД

Ситуація на Харківщині наразі схожа на імітацію широкомасштабного наступу - ЦПД

Укрінформ
Ситуація на Харківщині контрольована і наразі схожа на імітацію ворогом широкомасштабного наступу, проведення розвідки боєм.

Про це керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко написав у Телеграмі, передає Укрінформ

"Ситуація контрольована Силами оборони. Наразі схоже саме на імітацію ворогом широкомасштабного наступу із задіянням обмежених сил та засобів, проведення розвідки боєм. У росіян втрати в техніці та живій силі. Ця операція супроводжується інформаційною роботою воєнкорів РФ, які малюють стрілочки і рапортують про прориви їхніх сил вглиб на кілометри, які наразі вигадані для спроби створити паніку і використати інформаційний вакуум", - написав він.

Читайте також: Критична фаза війни настане у найближчі два місяці - командувач Сухопутних військ ЗСУ

Коваленко зауважив, що місцями ситуація ускладнена, але контрольована нашими військами. "Із тих зон, куди ворогу вдалося зайти, Сили оборони намагаються його вибити"- зазначив керівник ЦПД.

Він додав, що ситуація може змінюватися, тому слід довіряти зараз тільки офіційним джерелам. "Ворогу важливо створити інформаційний шторм. Як правило, коли тривають активні дії, ситуація на ділянках змінюється чимало разів упродовж дня. Картина динамічна, повною інформацією володіють лише офіційні джерела", - зауважив Коваленко.

Читайте також: Росія активізувала ІПСО, сектор безпеки і оборони переходить на «посилений режим» - ГУР

Як повідомляв Укрінформ, російські війська посилили обстріли на північному напрямку Харківської області, передусім б'ють по м. Вовчанськ.

За даними Міноборони, протягом цієї доби на Вовчанському напрямку ворог здійснював авіаудари із застосуванням керованих авіаційних бомб, а з початком ночі російські окупанти посилили вогневий тиск на передній край нашої оборони за підтримки артилерії.

Приблизно о 5-й ранку відбулася спроба прориву противником нашої лінії оборони під прикриттям бронетехніки. Станом на зараз ці атаки відбито, тривають бої різної інтенсивності. Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи.

Із Вовчанської громади Харківщини евакуюють людей через масований обстріл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-