Перш ніж запроваджувати районні ради у Києві, потрібно змінити районний поділ - експерт

Перш ніж запроваджувати районні ради у Києві, потрібно змінити районний поділ - експерт

Укрінформ
Перш ніж запроваджувати районні ради у столиці, потрібно зробити новий районний поділ.

Таку думку під час експертного обговорення в Укрінформі на тему: «Майбутнє Києва: місто, яке оминула децентралізація» висловив голова правління ГО «Центр політико-правових реформ» Ігор Коліушко.

“Районна рада - це орган самоврядування, який виражає специфіку своєї території. Тому спочатку треба змінити районний поділ. Потрібно зробити новий районний поділ для того, щоб враховувати особливість у кожному районі і щоб районна рада була виразом цієї особливості”, - сказав Коліушко.

Він навів приклад Подільського району, до якого входить - і центральна частина - Поділ, і Виноградар та Куренівка. За його словами, у кожної з цих частин різна специфіка.

Читайте також: Київрада наполягає на поверненні меру права подання кандидатур і звільнення голів РДАКличко

Крім того, народний депутат України Віталій Безгін додав, що має бути ухвалений закон, який розмежує повноваження зокрема районних рад, і це відповідальність парламенту.

На його думку, зараз, під час повномасштабного вторгнення, не потрібно говорити про будь-які вибори - чи то президентські, парламентські або районних рад, але це не означає, що ми не маємо до них готуватися.

Як повідомляв Укрінформ, київський міський голова Віталій Кличко ініціював розгляд Київською міською радою питання щодо створення районних рад у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-