ЛМФ створив платформу для іноземних журналістів Reporting Ukraine Guide

ЛМФ створив платформу для іноземних журналістів Reporting Ukraine Guide

Укрінформ

Львівський медіафорум створив платформу для іноземних журналістів, які їдуть в Україну або пишуть про українські події.

На сайті Reporting Ukraine Guide можна знайти перевірені надійні джерела, якісні українські медіа і бази експертів, пояснення правил і обмежень воєнного часу, а ще книжки й курси лекцій про Україну. Укрінформ - теж у списку якісних медіа, що виходить, зокрема, й англійською мовою. Про це йдеться в релізі ЛМФ, переданому Укрінформу.

Як зазначає ЛМФ, щодня тисячі журналістів в усьому світі пишуть про події в Україні. Наприкінці минулого року, проводячи дослідження «Протидія наративам російської пропаганди про Україну в західних медіа», Львівський медіафорум побачив, що європейські медіа часто поширюють російські пропагандистські меседжі про Україну ненавмисно: вони просто не знають, де перевіряти факти, чи як знайти українського спікера для коментарів. І це в Європі, географічно і культурно близькій до України, що вже говорити про медіа, наприклад, Південної Америки чи Африки. Користуючись цим, Росія поширює у світовому медіапросторі міфи про українських «неонацистів», «неспроможну державу» і тому подібні. На жаль, у ґуґлі часом легше знайти брехню про Україну, ніж правду.

Тому організація запустила сайт Reporting Ukraine Guide — зручну стартову сторінку для іноземних журналістів, які їдуть в Україну або пишуть про українські події. Вона спростить медійникам доступ до спікерів і джерел правдивої інформації, а також допоможе безпечно і якісно робити свою роботу.

«В Україні чимало організацій та ініціатив, які — кожен на своєму рівні і у своїй сфері — працюють над тим, аби Україна була більш видимою у світі. Але ресурсу, на якому буде зібрана вся найнеобхідніша для іноземних журналістів інформація, дотепер не було. Ми припускаємо, що наш читач — заклопотаний репортер, який гарячково шукає фіксера чи адресу готелю дорогою в аеропорт, тому намагаємося йому допомогти заощадити час. А ще створення такого ресурсу буде корисним продовженням цьогорічної конференції LMF 2023, завданням якої було синхронізувати дії цивілізованого світу у протистоянні сучасному варварству», — каже Отар Довженко, аналітик-дослідник Львівського медіафоруму.

Зараз платформа доступна англійською, але згодом, можливо, з’являться версії іншими мовами. Для зворотного зв'язку пишіть на info@lvivmediaforum.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-