На Вінниччині гранти на започаткування власної справи отримали вже 29 ветеранів – Борзов

На Вінниччині гранти на започаткування власної справи отримали вже 29 ветеранів – Борзов

Укрінформ

На Вінниччині у межах державної підтримки гранти на започаткування власної справи отримали вже 29 ветеранів.

Про це Укрінформу повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

«Держава підтримує ветеранів, є низка відповідних програм. Зокрема, популярними є гранти для ветеранів на започаткування власної справи. Вже 29 осіб скористались такою можливістю.

500 тис. грн. грантових коштів можна отримати при створенні двох робочих місць і 250 тис. грн - при створенні одного робочого місця», - сказав Борзов.

За його словами, розмір гранту може сягати одного млн грн. Для його отримання необхідно створити чотири робочих місця.

Борзов також наголосив, що  держава платить роботодавцям будь-якої форми власності за те, що вониберуть на роботу ветеранів. Це 50% фактичних витрат на заробітну плату, що відшкодовуються протягом 12 місяців.

Якщо роботодавець облаштовує робоче місце для ветерана з інвалідністю І або ІІ групи, то відшкодування становитиме відповідно 110 тис грн або 71 тис. грн.

Окрім того, адаптуватися ветеранам у мирному житті та у професійній діяльності покликаний експериментальний проєкт з професійно-технічного навчання ветеранів у закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості. Вартість такого сертифікату - понад 30 тис. грн, ваучера на навчання - 28 тис. грн. Йдеться про 95 сучасних професій.

Загалом, 365 освітніх програм передбачено державою для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни. Вони передбачають можливість вибору різних форм навчання або їх поєднання та індивідуальний супровід.

Фото: Вінницька ОВА

Матеріал розміщено згідно пункту 3 статті 9 Закону України №270/96-ВР від 03.07.1996 та Закону України №2849-IX від 31.03.2023 та на підставі Договору про надання послуг №02 від 07.02.2024.

п.3 ст.9 Закону України №270/96-ВР від 03.07.1996: Інформаційний, авторський чи редакційний матеріал, в якому привертається увага до конкретної особи чи товару, який формує або підтримує обізнаність та інтерес глядачів (слухачів, читачів, користувачів) щодо цих особи чи товару та який розповсюджується за грошову чи іншу винагороду, повинен ідентифікуватися як реклама з дотриманням вимог цього Закону з використанням слова «реклама».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-