У Раді Європи вирішили розпочати підготовку до створення спецтрибуналу з Україною

У Раді Європи вирішили розпочати підготовку до створення спецтрибуналу з Україною

Укрінформ
Комітет міністрів Ради Європи (КМРЄ) доручив генеральному секретареві підготувати документи, які можуть потенційно призвести до укладання з Україною угоди про створення спецтрибуналу щодо злочину російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у соцмережі X.

Глава МЗС привітав рішення КМРЄ та подякував усім його членам, які підтримали цей крок.

"Це важливе рішення доручає генеральному секретарю РЄ підготувати необхідні документи для сприяння консультаціям у Ключовій групі з питань трибуналу та потенційного проєкту угоди між Україною та Радою Європи про його фактичне створення", - зазначив Кулеба.

Рішення Комітету міністрів Ради Європи також схвалює подальшу роботу над можливою додатковою угодою щодо фінансування такого трибуналу, додав міністр закордонних справ.

Читайте також: Трибунал для злочинців РФ не буде схожим на попередні - голова комітету ВР

"Це важливий практичний крок на шляху до створення трибуналу. Кожен такий крок наближає нас до доведення невідворотності покарання за злочин агресії проти України", - підкреслив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний центр з переслідування за злочин агресії проти України (ICPA) 3 липня 2023 року офіційно розпочав роботу і діятиме на базі Євроюсту. ICPA підтримуватиме та координуватиме підготовку справ про злочини агресії, зберігаючи ключові докази та сприяючи процесу створення справ на ранній стадії. Це перший випадок створення ініціативи з розслідування злочину агресії за міжнародної підтримки після Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-