У Чернівецький музей передали нагороди буковинського чиновника часів Австро-Угорської імперії

У Чернівецький музей передали нагороди буковинського чиновника часів Австро-Угорської імперії

Фото
Укрінформ
Члени Товариства австрійсько-німецької культури у Чернівцях передали на зберігання в обласний краєзнавчий музей нагороди буковинського чиновника часів Австро-Угорської імперії Деметра Тушинського.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька обласна рада, передає Укрінформ.

"На зберігання до Чернівецького обласного краєзнавчого музею передали нагороди буковинського чиновника часів Австро-Угорщини доктора Деметра Тушинського (1870 – 1947 (?). Чернівецький обласний краєзнавчий музей радо приймає на збереження предмети, які відображають різні сторінки історії Буковини", - йдеться у дописі.

Під час передачі нагород своїми знаннями про доктора Деметра Тушинського поділилися місцеві науковці. Також родинні історії розповіли Лідія Тушинська та Оксана Лупуляк. Вони зараз представляють єдину гілку родини Тушинських, яка в роки Другої світової війни залишилась жити на Буковині.

Читайте також: На Одещині знайшли срібні монети часів Кримського ханства

У музеї зазначають, що Деметр Тушинський походив із давньої шляхетської родини, що оселилась в селі Михальча наприкінці XVIII століття. За час успішної служби на різних високих посадах судової системи краю, він отримав багато відзнак. Серед них – ювілейна медаль «Signum Memoria» для державних службовців на честь 50-ї річниці вступу на престол Франца Йосифа I, медаль «За військові заслуги» («Signum Laudis»), медаль «В пам’ять війни». Їх музей отримав від членів Товариства австрійсько-німецької культури в Чернівцях.

Як повідомлялося, у Національному музеї історії України у червні відбудеться виставка 274 незаконно вивезених контрабандистами предметів культурної спадщини, які Естонія повернула Україні.

Фото: Чернівецька обласна рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-