Українське радіо до кінця року долучать до Іномовлення - Стець

Українське радіо до кінця року долучать до Іномовлення - Стець

Укрінформ
Всесвітня служба українського радіо буде розвиватися та приєднається до мультимедійної платформи іномовлення.

Про це міністр інформаційної політики України Юрій Стець сказав, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу під час прес-конференції.

"З нею буде все добре. Вона так само буде розбудовуватися. Вона має перейти з-під керівництва національної телерадіокомпанії України до держтелерадіо. І це один з пунктів рестарту або завершення реформи системи іномовлення України", - сказав Стець.

За його словами, усі ресурси, які тим чи іншим чином пов'язані із просуванням іміджу України у світі, мають "відійти" виконавчій гілці влади, а все, що стосується внутрішньої інформаційної політики - перейти до суспільного мовлення.

"Я бачу приєднання в тому числі до мультимедійної платформи іномовлення України не тільки інтернет-ресурсів (інформаційне агентство, медіа соціальні та телеканал агенції (телеканал UA|TV — ред.), а й всесвітню службу українського радіо", - додав урядовець.

"Я думаю, що до кінця року ми завершимо об'єднання цих ресурсів на благо України", - наголосив Стець.

У свою чергу Генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія зазначив, що вважає правильним просувати імідж нашої держави за кордоном.

"Якщо поза межами країни, то я визнаю таку пропаганду, бо вона має доносити інформацію до людей, які взагалі нічого про Україну не знають", - сказав він.

Аласанія визнав, що Всесвітня служба Українського радіо має залишитися в державному розпорядженні і працювати в інтересах країни поза її межами. "То ж так і буде", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-