УКРІНФОРМ: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (1 - 7 березня 2024 року)

УКРІНФОРМ: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (1 - 7 березня 2024 року)

Укрінформ
Основними темами, які висвітлював Укрінформ у перший тиждень березня 2024 року, були масовані атаки рф на Одесу, знищення чергового російського корабля та проблема інклюзивності в українських містах.

Укрінформ щодня інформує іноземні ЗМІ та журналістів про військову агресію рф проти України, російську пропаганду та викриває методи дезінформації. Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, у період з 1 по 7 березня, підготував 4 дайджести, аналітичний матеріал і три англомовні матеріали. А фактчекери Укрінформу опублікували спростування низки фейків російської пропаганди. Серед них - про “про дівчат-підлітків у ЗСУ”, про “план Пентагону з евакуації Зеленського до Львова” та інші.

Фото: MBDA

Не втрачають актуальності теми, що пов’язані з наданням військової допомоги Україні. 1 березня стався один з найбільших скандалів Бундесверу - російська пропагандистка Симоньян оприлюднила запис перехопленої розмови високопоставлених офіцерів про імовірне розгортання ракет Taurus в Україні. Як реагували політики та експерти на інцидент та які його наслідки - у матеріалі закордонної кореспондентки Укрінформу.

Популярністю користувалися новини та відеоматеріали про ураження українськими морськими дронами “Magura V5” найновішого російського корабля - «Сергія Котова». Це чергова визначна морська перемога України. Протягом 2024 року це вже третій уражений корабель російського флоту (після ракетного крейсеру “Ивановец” та десантного корабля “Цезарь Куников”).

Укрінформ продовжує розповідати про те, як живуть мешканці прифронтових міст та містечок. “Тут не буває повністю тихих днів, постійно щось “гепає” та вибухає. Світло, так само як і вода, можуть зникнути в будь-який момент. Тому постійно треба мати запаси і тримати зарядженими телефони. Мешканці вже навчились розрізняти “виходи” та “прильоти”, знають по звуку, що саме летить і як далеко…” Як живуть мешканці Оріхова - міста, яке щоденно бомбардують росіяни у репортажі регіональної кореспондентки. 

Агенція продовжує висвітлювати проблему інклюзивності в Україні. Разом з кореспонденткою Укрінформу  ветеран АТО досліджував Мукачеве на доступність для людей на колісних кріслах. 

Також Укрінформ розповів про розстріляний музей Романа Шухевича та дізналися, які є варіанти відновлення музею.

На підтримку Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?”, що ініційована першою леді Оленою Зеленською, агенція системно публікує контент для розвитку здатності психіки протистояти стресам. У рубриці “Здоров’я“ - поради психологів, як мінімізувати шкоду від станів, викликаних довготривалим стресом. 

У період з 1 по 7 березня, на україномовній версії сайту “Укрінформу” опубліковано 1 643 новину, 38 публікацій, 9 інтерв’ю та 21 матеріал у рубриці “Експертиза”. 

ТОП-5 матеріалів з найкращими переглядами:

Цитованість матеріалів Укрінформу з 1 по 7 березня (за результатами аналізу з використанням системи YouScan):

Загальна кількість посилань за звітний період - 14 505 (за попередні 7 днів - 13 314 ).

У перший тиждень березня 2024 опубліковано низку ексклюзивних інтерв’ю: 

Фото: прес-служба Укрзалізниці

Відеоверсія інтерв’ю

Фото: ExPro

Відеоверсія інтерв’ю 

Фото з особистого архіву Ольги Діброви

Показники щодо загальної відвідуваності україномовної та іншомовної версій сайту за звітний період — понад 1,5 млн (за попередні 7 днів - 1,67 млн), переглядів — понад 3,23 млн ( попередні 7 днів - 3,6 млн), кількість взаємодій із сайтом — понад 8,12 млн (попередній період - близько 9,3 млн).

На Єдиній подієвій стрічці за тиждень випущено 1 679 новин. Редакція оперативної інформації випустила 501 новину (16 з них - ексклюзиви), економічна редакція — 109 (з них 5 - ексклюзиви), регіональна — 403 новини. Повідомлень іноземними мовами за тиждень — 793 (у середньому щодоби - 113 новин). Загалом, журналісти закордонної редакції випустили 302 новин, 8 публікацій, 15 відео та 159 фото. 

Загальні показники щодо кількості підписників у соціальних мережах, де представлено агенцію — 521 218 (попередній тиждень - 520 541), охоплення — понад 8,25 млн (попередні 7 днів - 9,9 млн).Фотокореспонденти “Укрінформу” з 1 по 7 березня зробили 75 фоторепортажів, загалом опубліковано - 1 345 фотографії. 

Кількість підписників YouTube-канал UkriformTV за 7 днів зросла на 3,2 тис. Станом на 7 березня їх - 861 тис (попередні показники - 858 тис). Переглядів відео на YouTube-каналі – 2,3 млн (попереднього тижня – 2,9 млн). Це, у середньому, - понад 320 тисяч щодоби (попереднього тижня - 410 тисяч щодоби). 

ТОП-3 матеріали Укрінформу за переглядами:

Фото: Укрінформ

Гостем “Станції Краматорськ” став Гамлет Авагян із позивним “Гамлет”, молодший лейтенант, командир підрозділу Р.У.Г. у складі 59 ОМПБр. Гамлет - вірменин, однак уже давно живе в Україні, має тут родину і вважає Україну своєю другою батьківщиною. До повномасштабної війни проживав із сім’єю в Маріуполі. Він брав участь в АТО з 2015 року. Від 2016 року служить у ЗСУ за контрактом. Тепер військовик захищає Україну в складі штурмового підрозділу ГРУ.

Текстова версія - на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-