ДБР скерувало до суду справу екскомандира севастопольського «Беркуту»

ДБР скерувало до суду справу екскомандира севастопольського «Беркуту»

Укрінформ
Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт щодо колишнього командира загону особливого призначення «Беркут» управління Міністерства внутрішніх справ України у Севастополі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДБР.

Під його керівництвом підлеглі 18-20 лютого 2014 року застосували табельну вогнепальну зброю, спецзасоби та надмірне фізичне насильство до учасників мирної акції протесту на Майдані у столиці. Вони вчинили умисні вбивства та завдали протестувальникам тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості.

Після цих подій фігурант разом з підлеглими повернувся до Севастополя із привласненою вогнепальною зброєю. Надалі він перейшов на бік росіян, забезпечував чергування з вогнепальною зброєю на блокпостах при в’їзді до Криму, перешкоджав виїзду законних представників державної влади та правоохоронних органів України, фактично встановивши кордон з материковою частиною держави, чим сприяв встановленню загарбницької влади, проведенню пседореферендуму та окупації півострова.

Чоловік призначався на різні керівні посади у незаконно створених на тимчасово окупованій території АРК правоохоронних органах, зокрема командира ОМОНу «Беркут» УМВС Севастополя, начальника управління Росгвардії Севастополя, заступника начальника ГУ Росгвардії в «Республіці Крим», депутата Севастопольської міської ради.

У жовтні 2020 року його обрали сенаторм Ради федерації Федеральних зборів РФ від Севастополя.

Читайте також: Ексначальника «Беркуту» з Криму судитимуть за силовий розгін Майдану

4 жовтня 2022 року на засіданні Ради федерації РФ у Москві зрадник голосував за «прийняття до складу РФ» тимчасово захоплених територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

За вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі аж до довічного ув'язнення.

Обвинуваченому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, ДБР завершило розслідування щодо колишнього заступника командира полку – начальника штабу полку міліції особливого призначення «Беркут» в АРК. Його обвинувачують в застосуванні сили проти активістів Майдану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-