В Естонії зменшується кількість біженців з України

В Естонії зменшується кількість біженців з України

Укрінформ
Упродовж останніх шести місяців кількість українських біженців в Естонії почала знижуватися.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ERR.

З початку війни до країни прибули майже 160 000 українських біженців, з них 70 000 перебралися далі до інших країн. Бажання залишитись в Естонії висловили близько 90 000 українців.

Зараз майже 31 тисяча військових біженців проживає в Естонії під тимчасовим захистом. Такі дані наводить Департамент поліції та прикордонної охорони.

"Цього року їх кількість зменшилася порівняно з періодом початку війни. І кількість нових людей, які приїжджають до Естонії та хочуть отримати тут захист, теж поменшала", - сказала керівник відділу ідентифікації та статусу Департаменту поліції та прикордонної охорони Лійс Валту.

З початку війни з РФ багато українських біженців виїхали через Естонію до інших країн, а частина з них повернулася додому.

Читайте також: Тимчасовим захистом у ЄС користуються 4,2 мільйона українців - Євростат

"Точну кількість біженців, які повернулися в Україну, назвати важко, але ми бачимо людей, які раніше отримали у нас захист та посвідку на проживання та поїхали, перебралися в інші країни, якийсь час жили там або повернулися додому. Але серед них є і ті, хто знову повернувся до Естонії і знову просить посвідку на проживання. Тобто, коли вони бачать, що ситуація вдома, як і раніше, важка, що жити там у безпеці неможливо, вони повертаються", - зазначила Валту.

Як повідомляв Укрінформ, міністерство внутрішніх справ Естонії заявило, що не буде примусово репатріювати українців, які законно проживають у цій країні, зокрема, й чоловіків призовного віку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-