Відновлення Миколаївщини: в ОВА розповіли, які проєкти підтримують міжнародні донори

Відновлення Миколаївщини: в ОВА розповіли, які проєкти підтримують міжнародні донори

Укрінформ
На Миколаївщині за підтримки міжнародних партнерів реалізується низка проєктів, спрямованих на відновлення регіону.

Зокрема, йдеться про заклади освіти та комунальні підприємства. Про це на брифінгу повідомила заступниця директора департаменту економічного розвитку та регіональної політики Миколаївської ОВА Анастасія Тодорова, передає кореспондент Укрінформу.

«У 2024 році Миколаївська обласна військова адміністрація виступила бенефіціаром у п’яти проєктах міжнародної технічної допомоги. Серед них проєкт «Відновлення громад та соціальної інфраструктури: підхід на основі комплексної реабілітації мікрорайонів у місті Миколаєві». Його партнером виступив уряд Королівства Данія через Міністерство закордонних справ Данії. Бюджет - 119 млн данських крон», - сказала Тодорова.

За її словами, у рамках цього проєкту буде відновлено приміщення Національного кораблебудівного університету імені адмірала Макарова, гімназії № 61 та № 27 у м. Миколаїв. Ці об'єкти зазнали значних руйнувань під час обстрілів РФ.

Також передбачається підтримка інших закладів освіти області, які пошкоджено чи зруйновано внаслідок воєнних дій. Це, зокрема, Воскресенський та Калинівський ліцеї Воскресенської громади, Новобузький ліцей №10 та №7 Новобузької, Горохівський ліцей Горохівської громад та деякі інші.

Крім того, Данія профінансує ще один проєкт, який стосується придбання товарів та послуг для відновлення України. Його бюджет становить понад 146 мільйонів данських крон. Він спрямований на забезпечення безперебійного електро-, водо- та теплопостачання, подальше відновлення та функціонування діяльності міста Миколаєва та області. У його рамках буде придбано котельні, спеціалізовані автомобілі, спецобладнання для виробництва альтернативних видів твердого палива, водонапірних башт, водяних насосів тощо.

Читайте також: ЄБРР зацікавлений долучитися до відновлення Миколаївщини та Херсонщини

Всі закуплені товари будуть передані комунальним підприємствам міста Миколаєва та громад області. Серед них «Миколаївоблтеплоенерго», «Доманівська аграрно-паливна компанія», «Міськводоканал» Баштанської міської ради, «Промінь» Інгульської, «Українківський сількомунгосп» Галицинівської, «Червонодолинське» Широківської сільських рад та низка інших.

Як повідомлялося, на Миколаївщині з початку повномасштабного вторгнення 19 освітніх закладів зруйновано, ще 122 пошкоджено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-