Туреччина відправила в Газу корабель із гуманітарною допомогою

Туреччина відправила в Газу корабель із гуманітарною допомогою

Фото, відео
Укрінформ
Туреччина відправила в Газу корабель із вантажем гуманітарної допомоги, який містить 120 тисяч продуктових наборів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Директорат із запобігань наслідкам надзвичайних ситуацій (AFAD) у соцмережі Х.

“Турецьке судно, підготовлене у співпраці AFAD і Головного управління фондів Туреччини, зі 125 тисячами продуктових посилок, вирушило сьогодні з порту Мерсін”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що це вже восьмий корабель, відправлений з гуманітарною допомогою для Гази, також було відправлено 13 вантажних літаків.

Як зазначає A Haber, вага відправленого сьогодні вантажу становить майже 3 тисячі тонн. Загальний обсяг гуманітарної допомоги, вже надісланої кораблями та літаками, а також місцеві закупівлі та у співпраці з Близькосхідним агентством ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт (UNRWA), досяг 39 607 тонн.

Читайте також: Радбез ООН ухвалив резолюцію із закликом до негайного припинення вогню у Газі

Крім того, в рамках зусиль із забезпечення потреб у воді цивільного населення сектору Газа, спільно з Організацією Червоного Півмісяця Єгипту реалізовано проєкт із постачання бутильованої води з Єгипту. З розрахунку щотижневої відправки п'ять вантажівок загальний обсяг доставленої води вже сягнув 1126 тонн.

Як повідомляв Укрінформ, королівські військово-повітряні сили Великої Британії у понеділок уперше скинули понад 10 тонн продовольства над сектором Гази в межах надання гуманітарної допомоги цивільному населенню.

Фото: ahaber.com.tr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-