Британська розвідка назвала ряд причин, через що у Росії скасували ходу «Безсмертний полк»

Британська розвідка назвала ряд причин, через що у Росії скасували ходу «Безсмертний полк»

Укрінформ
Російська влада вирішила скасувати проведення парадів, таких як хода «Безсмертний полк» 9 травня, в багатьох містах через їхню вразливість перед українськими безпілотниками.

Про це у соцмережі Х повідомило Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

«Паради до Дня перемоги були скасовані у п’ятьох регіонах Росії у зв’язку загрозам громадській безпеці. Серед регіонів, де були скасовані паради, є Брянська, Псковська, Рязанська, Курська та Білгородська області. Ці регіони знаходяться у західній частині Росії, і тому вразливі ударам українських безпілотників», - заявили у відомстві.

У Міноборони нагадили, що минулого року напередодні 9 травня була здійснена атака безпілотником безпосередньо на Кремль.

Зазначається, що це вже другий рік поспіль, коли скасовується хода «Безсмертний полк», а паради до Дня перемоги скорочені.

«Цьогоріч інавгурація президента Путіна припадає на 7 травня, перед Днем перемоги. Потенційні протести й висловлювання невдоволення щодо війни проти України могли, ймовірно, також зіграти роль в розрахунках російського керівництва», - підсумували у відомстві.

Читайте також: Як «безсмертний полк» зазнав поразки від російського фашизму

Як повідомляв Укрінформ, у Москві та інших містах Росії скасували проведення ходи «Безсмертного полку» 9 травня, захід пройде лише в онлайн-форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-