Колишнього главу МЗС Італії засудили за махінації з нерухомістю

Колишнього главу МЗС Італії засудили за махінації з нерухомістю

Укрінформ
Ексміністра закордонних справ Італії Джанфранко Фіні засудили на два роки і вісім місяців ув’язнення за участь у продажу квартири в Монте-Карло, успадкованої його партією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Фіні висунули обвинувачення, зокрема у відмиванні грошей, у зв'язку з продажем у 2015 році квартири за 1,36 млн євро (майже 1,5 млн євро за поточним курсом).

Нерухомість була залишена Національному альянсу у спадок графинею та продана батькові партнерки Фіні за 300 тис. євро у 2008 році. Розслідування у справі про шахрайство щодо цієї транзакції було закрито. Але 2017 року після другого продажу квартири порушили нову справу.

Після ухвалення вироку ексміністр заявив журналістам, що його виправдали у справі відмивання грошей, але засудили за надання дозволу на продаж. Партнерка Фіні, її батько та брат також були визнані винними за участь у схемі й засуджені до п’яти-шести років ув’язнення.

Читайте також: Експрем’єр Пакистану отримав третій вирок за тиждень

Вироки до трьох років в Італії зазвичай не призводять до ув’язнення, зауважує AP.

Нагадаємо, Фіні очолював МЗС в уряді Берлусконі протягом 2004-2006 років.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні розійшлася зі своїм багаторічним партнером, журналістом Андреа Джамбруно, після його скандальних сексистських висловлювань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-