У Тбілісі під час розгону акцій протесту побили лідерів опозиції

У Тбілісі під час розгону акцій протесту побили лідерів опозиції

Фото
Укрінформ
У столиці Грузії в ніч на 1 травня під час розгону мітингувальників поліцейські застосували спецзасоби, а також били їх. Зокрема серйозні травми отримали лідери опозиції.

Про це повідомляє Ехо Кавказа, передає Укрінформ. 

Зазначається, що депутат парламенту Грузії і голова партії «Національний рух» Леван Хабеїшвілі отримав травми обличчя.

Однопартійці Хабеїшвілі стверджують, що побої він отримав саме від поліцейських на акції проти закону про «іноагентів» - за їх словами, Хабеїшвілі «викрали» з акції, коли він допомагав постраждалому.

Наразі опозиціонер знаходиться у тбіліській клініці Інгороква, звідки поширив у соцмережах відеозвернення, де заявив: «Нічого у мене не болить. Око пройде, тіло і все пройде, боротьба з путіністами має тривати».

Читайте також: Зурабішвілі закликала МВС припинити розгін незгодних із законом про «іноагентів»

Він назвав «цілеспрямованим каральним заходом» його побиття на мітингу і вважає, що напад на нього був «помстою» голови департаменту особливого призначення МВС Грузії Звіада Харазішвілі «за наказом» засновника правлячої партії «Грузинська мрія» Бідзіни Іванішвілі. 

Фото: Makuna Abuladze
Фото: Makuna Abuladze

Хабеїшвілі пообіцяв, що завтра знову приєднається до своїх однодумців і продовжить боротьбу. Зазначається, що до постраждалого не допускають адвоката.

Постраждав від рук поліцейських і лідер політичного об'єднання «Громадяни» Алеко Елісашвілі, на відеокадрах, знятих різними ЗМІ, видно, як він підходить до поліцейських і вони кидають його на землю.

До цього кілька поліцейських спробували напасти і на лідера партії «Стратегія Агмашенебелі» Георгія Вашадзе.

Телекомпанія "Формула" повідомляє, що в ході розгону акції протесту в центрі Тбілісі побито американського адвоката Теда Джонаса. За даними ЗМІ, громадянин США зазнав фізичного насильства з боку силовиків – у чоловіка вибиті зуби і зламаний ніс.

Читайте також: Друге читання законопроєкту про «іноагентів» у Грузії може тривати декілька днів

Вночі грузинські правоохоронці розганяли мітингувальників різними спецзасобами - спочатку використали перцевий спрей, після чого кільком протестувальникам знадобилася допомога медиків, пізніше спецпризначенці застосували сльозогінний газ та водомети.

Різні ЗМІ розповсюдили кадри, на яких поліцейські використовують грубу силу щодо учасників акції, зокрема штовхають їх, кидають на землю і навіть б'ють по обличчю.

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня парламент Грузії затвердив проєкт закону про «іноагентів» у першому читанні. Через повторне ініціювання законопроєкту на початку квітня цього року в Тбілісі проходять акції протесту. Критики вважають законопроєкт аналогом ухваленого у 2012 році в РФ законодавства про «іноземних агентів».

Перше фото: Haber

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-